Smile

  - DATO:
 • 29.des.2011
 • - KLOKKA:
 • 19:57
 • - KATEGORI:
 • Bilder
 • - KOMMENTARER: 1

Året som har gått

  - DATO:
 • 28.des.2011
 • - KLOKKA:
 • 16:53
 • - KATEGORI:
 • Hverdagen
 • - KOMMENTARER: 3

Hvert eneste år når nyttårsaften er rett rundt hjørnet så kommer det haugevis med blogginnlegg om året som har gått.
Jeg skal også i år prøve å fortelle litt om året jeg har hatt. Det har helt klart hatt både oppturer og nedturer , men som alle ganger tidligere så har jeg også gått styrket ut av det nå.

Jeg har iløpet av året funnet ut mer om hvem jeg er som person. Mine interesser. Hvem mine ekte venner er og ikke minst hvem jeg er. Jeg har lært mer om meg selv som person enn hva jeg noen gang har gjort tidligere. Jeg har lært at jeg er mye sterkere psykisk enn hva jeg var klar over selv.  Det er ofte jeg har hatt lyst å gi opp alt , men ut av det blå så har vennene mine fortalt meg hvor fantastisk jeg er. Hvor utrolig glad de er i meg. Ikke minst at jeg er et forbilde når jeg er så sterk som jeg er. Jeg setter så stor pris på å få høre slike ting.

Året har vært fult av opplevelser. Opplevelser og minner jeg vil ta med meg videre. Jeg har mistet kontakt med noen venner , fått kontakt med noen. Men selv hvor mange som har kommet og gått så er det de som har stått ved siden min hele tiden. Og jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er i dem !
Ja, venner er noe av det viktigste jeg har i livet. Og uten venner så hadde jeg nok gitt opp for lenge siden.

Familien kan jeg ikke unngå å nevne iallefall. Jeg har en helt fantastisk familie og jeg er kjempe glad i alle sammen ! De er en viktig del av livet mitt og jeg hadde ikke klart meg uten familien i det hele tatt.

Vel. Hva mer har skjedd da skal tro.
Jeg og kjæresten flyttet i ny leilighet , vi ble forlovet , vi adopterte puser av dyrebeskyttelsen.
Vi har vært på noen turer rundt om i Norge , og på vei hjem fra ferien vi hadde til Oslo , Halden og Sverige så ble vi presset opp i autovernet av en bil. Det var kun bilen som fikk skader heldigvis.
Så da har jeg også fått meg en ny bil. Denne gangen var kravet at det skulle være en liten bil , så jeg endte opp med en Peugeot 306 XR . Jeg liker bilen kjempe godt , og selv om det er GOLF som er drømmen så nøyer jeg meg med rotta mi.

I August begynte jeg på skolen og satset på å bli utdannet Fotograf. Det gikk ikke lange tiden før jeg var nødt å slutte. Jeg savner klassen , lærerne og hele skolen generelt. Jeg har hatt et år med mange turer inn og ut av sykehus. Mange kontrolltimer på Smertepoliklinikken og psykolog.

Jeg har også vært på et rehabiliteringsopphold på Muritunet i Valldal. Et opphold hvor jeg fikk treffe mange i samme situasjon og hvor jeg fikk mange nye venner. Det var ikke så mye jeg lærte av oppholdet , men det å få treffe andre i samme situasjon gjorde helt klart oppholdet enklere.
Og når jeg likevel er innpå sykdommen så får jeg nevne det at jeg i Mars var innlagt ved Åse Sjukehus med lammelser i beina. Vi fant senere ut at det var sykdommen som gjorde det , og det tok ikke lang tid før jeg fikk tilbake følelsen. Men veien tilbake hr vært lang. Jeg sliter fortsatt mye med følelsen i føttene og kommer nok til å gjøre det i lang tid fremover.

Jeg legger også ved noen bilder som har blitt tatt iløpet av året. Et bilde sier jo mer enn tusen ord vet dere.

 

 

 

 

 

 

 

 
Uten strøm , vann og telefon

  - DATO:
 • 28.des.2011
 • - KLOKKA:
 • 15:06
 • - KATEGORI:
 • Hverdagen
 • - KOMMENTARER: 0

Endelig har skadene etter Dagmar blitt fikset litt. Eller det vil vel si at mamma har fått igjen strøm , vann og telefondekning. Så da føler man seg ikke like isolert som man gjorde.
Jeg tok meg en tur til pappa for å se hvordan det var der og de hadde både strøm , vann og telefon. Forskjell er det.
Men igår så kom det endelig igjen i Måløy også. Og endelig så kunne jeg dra å besøke venner. Noe som har vært veldig artig ! Jeg nyter så mye å være hjemme ! Bare kunne leve livet sammen med venner.

Det eneste som ikke er så artig nå er jo det at jeg ikke har bil. Så da håper jeg heller at jeg får låne bilen til mamma dersom det er noe jeg skal. Det å være uten bil er bare rart. Jeg er jo så vant til å ha bil når jeg er hjemme å kunne dra hvor jeg vil når jeg vil. Men det kan ikke jeg nå lenger nei. Men jeg får jo igjen bilen da , så en liten stund uten det skal jeg klare :)

 

Så nå vet dere hvorfor det har vært så stilt på bloggen en stund. Det er rett og slett Dagmar sin feil.
Og det skulle vist komme en ny storm imorgen som skulle være verre enn Dagmar. Iallefall ut ifra hva jeg har hørt. Det kan jo bli virkelig interessant.

Bilder av Dagmar sine herjinger langs Sunnmøre.

Cato og Dagmar

  - DATO:
 • 25.des.2011
 • - KLOKKA:
 • 17:17
 • - KATEGORI:
 • Hverdagen
 • - KOMMENTARER: 1

Er det en ting jeg ikke liker så er det storm på storm på storm. Men så bor jeg jo på Vestlandet så jeg må jo vel være vandt med det ?

Før idag tok jeg meg en liten tur ut og tok litt bilder. Men jeg hører at det er nå jeg skulle vært ute. Regner høljer ned og vinden slår mot huset. Av og til uler det , av og til blinker lyset. Og av og til så detter tv'en ut. Vel slik er det å bo her. I og med at det nå er ræva til Cato vi hører sp lurer jeg på hvordan det blir de neste dagene når Dagmar kommer.

Jeg håper bare det blir litt mindre vind sånn at broen til Måløy åpner. Gjør den det så kan jeg dra å besøke venner. Noe jeg har utrolig lyst til.

Endelig er det forbi

  - DATO:
 • 25.des.2011
 • - KLOKKA:
 • 13:01
 • - KATEGORI:
 • Tanker
 • - KOMMENTARER: 0

Det at jeg ikke gleder meg til jul legger jeg ikke skjul på . Det er en høytid jeg bare vil skal forsvinne fort og at man skal blir fort ferdig med. I år ble det en utrolig spesiell og rar jul , så matlysten var langt ifra på topp og lysten til å pynte seg var der ikke i det hele tatt. Jeg pyntet meg vel bare fordi mamma ville at jeg skulle gjøre det. Så da var det å klæsje på seg litt sminke , en kjole og bare håpe at jeg klarte å vise litt glede over julen.

Jeg takker vennene mine for at de stiller opp så utrolig mye for meg når jeg først trenger de. De får meg til å glemme litt og kan kanskje få meg til å smile litt. Det er virkelig lenge siden det var et ekte smil på munnen min. Iallefall frivillig. Og jeg lyger ikke når jeg sier at jeg knappest har spist noe den siste uken. Mat og drikke går det minimalt av og jeg bruker alle krefter på å prøve å komme meg gjennom hverdagen på en grei måte.

Det var ikke mange julegavene jeg fikk i år , men det jeg liker godt er at jeg alltid får flere gaver med både mamma og pappa. I år var det tre gaver fra pappa og stemoren min. Og en av de tingene jeg fikk var noe jeg har ønsket meg lenge. Så jeg ble glad når jeg såg hva det var. Det var nemlig en gatebil ytterjakke og en caps. Ikke sånn skikkelig caps men sånn annen. Jeg aner virkelig ikke hva det heter så jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare hva det er heller. Å ikke har jeg fått tatt bilder av julegavene mine så det er litt vanskelig å vise dere også.

I år var det iallefall mange myke pakker under tredet som var til meg. Og de kommer godt med alle sammen. Jeg fikk iallefall nok håndklær , to sofaputer i akkurat den fargen jeg ønsket meg osv. Fikk også skjorte og tights med mamma og stefaren min pluss mye annet ting jeg fikk også.

Jeg har alltid misunnet dem som klarer å få julefølelse. Jeg husker ikke hvordan det er. Jeg husker ikke hvordan det er å glede seg til jul. Så jeg er overlykkelig med en gang julen er over og forbi for da vet jeg at det er et helt år til neste gang det samme skjer.

Og en ting er iallefall sikkert. Jeg kan ikke få sagt med ord hvor mye det betyr for meg at vennene mine stiller opp for meg så mye som de gjør. Jeg er så utrolig glad i dem alle sammen og de vet virkelig når jeg trenger dem.
Men så er det jo i sånne stunder at jeg finner ut hvem mine egentlige venner er. Så jeg regner med at jeg kommer til å miste noen venner den neste tiden. Det er vel slik som alltid skjer når det skjer slike ting.

Jeg aner virkelig ikke hvilket bilde jeg skal bruke sammen med dette innlegget her. For jeg vet ikke om jeg har et bilde som kan forklare hvordan ting er akkurat nå. Det jeg gjør det er å legge ved et bilde av to av mine aller beste venner. Bildet ble tatt på en fotoshoot som vi hadde sammen.
Og siden jeg skrev om vennene mine lenger oppe så passer det vel med et bilde av de. Bloggen til Liz kan dere besøke ved å trykke HER.

 
 

 

Et bilde sier mer enn tusen ord

  - DATO:
 • 24.des.2011
 • - KLOKKA:
 • 14:15
 • - KATEGORI:
 • Bilder
 • - KOMMENTARER: 0

 

Et bilde sier mer enn tusen ord.

Life goes on

 

 

 

" People change , things go wrong. Shit happens , life goes on ! "

 
Alle skulle hatt en sånn

Noe av det viktigste en har er gode og ekte venner som stiller opp når du virkelig trenger det. Jeg føler meg heldig som har slike venner. Spesielt en av vennene mine er fantastiske og jeg er så ubeskrivelig glad for at jeg har akkurat henne som venn. Kommer nok ikke til å gi slipp på vårt vennskap iallefall. For å vise dere hvor herlig hun er så tenkte jeg å vise noen meldinger som hun har sendt til meg. På den måten så får dere virkelig se hvilken god venn hun er.

 

" Oj ! Uffda vennen ! Det e ikkje bra , men e det noen som kan komme seg ut av dette so e det du ! Du e ei av dei sterkaste jentene eg kjenne ! Du e eit stort forbilde for alle oss rundt deg ! <3 Eg e kjempe glad i deg shnuppa <3 Håpa virkelig du kjem deg fort på beina igjen ! Du fortjena kun å ha det bra ! <3 "

" Ja , for alt i verda e ikkje svart kvitt , sjølv om det kanskje virka sånn no. Verda e fylt med mange nydlige fargar , bare ikkje gje opp trua "

 

" syns du skal slutte med å tenke på alt det negative i livet å heller konsentrere deg om det positive , men vist du vil ha det vondt så e det bare å fortsette i denne banen. Men den einaste personen som kan dra deg ut av dette helvette e du , og du e ikkje aleine. Du har ein familie og mange venna som støtta deg og ville gjort alt for at du skulle ha det bra . "

 

Også tenkte jeg å vise dere et lite knipp av en samtale .

 

"Hehe :) Ganske like vi to :p "

" Haha :p D minte mej om den reklama for vg. Der dei satt inn i den badstua :p "

"Med han der nordlæningen og den muskelbunten ? :) "

" Ja :p "

" haha xD "

 

En ting er sikkert. Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er for å ha henne. Uaansett hvordan ting er så får hun meg til å smile. Hun får meg til å innse ting jeg ikke klarer selv. Og det viktigste er at hun stiller opp for meg uansett hva det er. 

 

Altså , se hvor nydelig hun er da !


Alle skulle virkelig hatt en så god venn som Ida. Jeg er så glad i deg vennen !

Dersom dere vil så kan dere besøke bloggen hennes ved å trykke HER.

 

Jeg er ikke stolt av det...

  - DATO:
 • 22.des.2011
 • - KLOKKA:
 • 10:50
 • - KATEGORI:
 • Tanker
 • - KOMMENTARER: 2

Hei !

Jeg heter Anne Mette og er forfatteren av denne bloggen. Og jeg er en selvskader !
Jeg prøver ikke å få dere til å tro at jeg er stolt av å være det. Men jeg står frem og sier det for å kunne hjelpe noen som har det slik selv.

Jeg har en lang historie med selvskading. Men klarte meg uten i 4 år. Selv om jeg var uten selvskading i flere år så gikk det aldri en dag uten at jeg tenkte på å gjøre det. Plutselig en dag så klarte jeg ikke mer og jeg måtte bare. Den gleden jeg kjente etter på var akkurat den samme som da jeg holdt på tidligere. Jeg tror kanskje at det å være selvskader er det samme som det å være alkoholiker eller narkoman. Man er det for resten av livet selv hvor lenge man klarer seg uten.

Jeg er langt ifra stolt av å være en selvskader. Jeg tenker at det å være det viser at man er en svak person. Men det å være en selvskader får deg på en måte til å mestre hverdagen. Det gir en styrke til å klare seg gjennom hverdagen.

Det å være en selvskader er ikke noe jeg anbefaler noen som helst. Hold dere unna. Det er ikke en gang verdt å prøve det.
Du tenker vel kanskje at jeg prøvde det så hvorfor anbefaler jeg ingen å gjøre det samme ?
Vel . Selvskading er noe du blir avhengig av. Har du gjort det en gang og kjent den lykkefølelsen og gledesfølelsen den gir deg så gjør du det flere ganger. Da fortsetter du. Jeg anbefaler ingen å gå rundt med armer som er fulle i arr etter selvskading. Det ser ikke fint ut.

Da vet dere det. Jeg er en selvskader !

Julegavebytte og blomster

  - DATO:
 • 20.des.2011
 • - KLOKKA:
 • 20:48
 • - KATEGORI:
 • Hverdagen
 • - KOMMENTARER: 1

Idag har jeg vært en liten tur hjem for å hente julegavene mine og levere julegavene til familien. Selv om jeg gruet meg litt for hvordan det ville bli å komme hjem første gangen etter hunden min ble avlivet så gikk det veldig bra og jeg hadde noen koselige timer hjemme.

Før vi satte nesen hjemover så stoppet vi en liten tur hos farmor og farfar for å si hei. Og det var kjempe koselig å se dem igjen ! Jeg tror også at pusene har fått nok kos idag. Selv om de helt sikkert ikke har hatt det så gøy siden de har måttet være i buret stort sett hele dagen.

Det har iallefall vært en lang dag og det var deilig å komme hjem. Resten av kvelden er det kosetid med kjæresten og kanskje se Hangover part 2.

To av bildene er av blomsteren som vi fikk med farmor og farfar og det siste er av rosene som kjæresten kjøpte til meg en dag.

Les mer i arkivet » Desember 2011 » November 2011 » Oktober 2011

Om meg

Velkommen til min blogg! Her skriver jeg det som skulle falle meg inn. Har du spørsmål om noe kan du legge igjen en kommentar eller sende en epost til privatetanker@hotmail.com.


Legg meg til som venn her!

Søk i bloggen


Kontakt

Din e-post her!
hits