Det er ikke sånn det fungerer !

Nå er jeg lei. Nå er det nok .

Det finnes mange personer der ute som har sine meninger om Fibromyalgi. Som mener at det ikke er virkelig eller at det ikke er varig. Det er feil !
Fibromyalgi er en ekte sykdom og det er en varig sykdom ! Det er en sykdom man IKKE kan bli frisk av !

Jeg trodde og håpte jeg aldri skulle bli tilbudt å prøve Lighting Process. Den gang ei. Idag kom tilbudet , og jeg kjente jeg ble sint av alt sammen. Hvordan kan noen tro at man bli bedre av LP når man bare blir verre  ? Det er vel slik at de som driver med LP mener at man bare dikter opp FM og dermed kan bli bedre av et kurs over 3 dager.

Kjære dere , det er ikke slik det fungerer !

Fibromyalgi er EKTE , det er VARIG ! Et kurs på tre dager vil ikke gjøre en så intens lidelse mindre !

16 kommentarer

Mar|anne

26.01.2012 kl.15:20

Du er sterk vennen <3

Anne Mette

26.01.2012 kl.19:01

Mar|anne:

Tusen takk vennen <3

Korleis det går i Grimstad ?

?

26.01.2012 kl.19:06

Blir man syk av et kurs? Har ikke lest om dette når det gjelder FM, men om ME. Der har det jo hatt en virkning?

Om man er så syk som du gir inntrykk av hadde jeg trodd en ville prøve alle utveier. Om en ikke blir frisk, så er jo muligheten for å bli bedre hvertfall til stede.

Anne Mette

26.01.2012 kl.19:31

?:

Om man tar et LP kurs ,så blir man stort sett mye sykere etterpå. Det finnes noen få tilfeller hvor man har blitt bedre , men de tilfellene er så alt for sjeldne til at jeg prøver det. Spesielt med tanke på at et slikt kurs også koster 15 000 kr for at man skal tenke seg frisk når FM og ME ikke er en psykisk sykdom , men en fysisk. Dersom sykdommen er fysisk , hvordan skal man da kunne tenke seg frisk ?

Sykdommen min har kommet dit at jeg blir verre og verre uten at jeg kan forhindre det på noen måte. Jeg må bare akseptere at jeg IKKE kan styre sykdommen eller stoppe utviklingen i den. Den påvirker livet mitt i enormt stor grad og jeg har ikke hatt noe sosialt liv på nesten 2 år på grunn av de plagene som følger med sykdommen. Og har man da valget mellom å velge et 3dagers kurs til 15 000 kr hvor man skal tenke seg frisk og det å gå gjennom hverdagen med sinnsyke smerter og kun medikamentell behandling , så sier det vel seg selv at man velger det siste. Iallefall så velger jeg å gjøre det , for jeg vil ikke sette livet mitt på spill med å velge LP . Ja, jeg sier sette livet på spill siden det er flere tilfeller av folk som har prøvd selvmord etter et slikt kurs.

H

26.01.2012 kl.19:52

Det er en daglig kamp å være langtidssyk og spesielt med en så invalidiserende sykdom som FM. Hadde du hatt en slik sykdom hadde du nok ikke hoppet på en "vidunder-kur" som LP når du ser hva det gjør med andre som prøver det.

LP bygger opp skam og redsel og man får beskjed om at man "gjør" sykdommen. Dvs det er din egen feil. Og om du ikke blir frisk er det din egen feil. Selvmordsraten etter LP kurs er faktisk ganske høy!

Derfor er det faktisk ikke verdt å prøve.

Det er dessverre alt for mange ignorante og uvitende mennesker som ikke har evne til å sette seg inn i den sykes situasjon som kommer med slike kommentarer som over - og det sårer faktisk oss som er syke. Men det er nettopp den holdningen som gjør at vi ønsker å kjempe for oss selv og stå på for å fjerne slike holdninger!

Vi jobber hardt og vi er kommet langt!

Ps; Det er som oftest den syke som er mest oppdatert og har mest info om sykdommen ;)

Frk. Wolter

26.01.2012 kl.20:04

Det er tragisk at noen skor seg på sånne usynlige sykdommer. Og enda mer tragisk når noen ikke er villig til å forsöke å sette seg inn i den sykes situasjon.

Hvem med HIV, MS, Parkinson eller liknende får samme "tilbud"? Og hvem av disse har igjen råd eller önske om å bruke to månedslönner på noe som man KANSKJE kan bli frisk av? Og det eneste man vet om behandlingen er at noen blir ekstremt syke av den - og andre med en annen diagnose föler seg bedre i en periode...? Og ar behandlingen ikke har värt gjennom noen vitenskapelöig forskning.

Det er jo samme sak... Bortsett fra att Fibromyalsgi og ME er mindre akspeterte sykdommer...

?

26.01.2012 kl.20:45

"Det er dessverre alt for mange ignorante og uvitende mennesker som ikke har evne til å sette seg inn i den sykes situasjon som kommer med slike kommentarer som over - og det sårer faktisk oss som er syke. Men det er nettopp den holdningen som gjør at vi ønsker å kjempe for oss selv og stå på for å fjerne slike holdninger!"

Er slett ikke ute etter en lang krangel om dette.. Men følte jeg måtte svare på denne her.. Jeg har hverken ME eller FM, men jeg har en annen "livstilssykdom". Jeg spør et seriøst spørsmål, og hadde vel forventet et litt mere seriøst svar. I stedet for blir jeg beskyldt for å være en ignorant og uvitende person? En person som ikke har evne til å sette meg i den sykes posisjon. Dette skal vis tnok såre "oss som er syke"..

Les godt gjennom det som dere har skrevet, tenk over vilke holdninger dere tilkjennegir i svarene deres, å gi meg en tilbakemelding på hva slags holdning jeg har, som er så mye verre..

Hvilke holdninger vil dere fjerne?

Som sagt, er jeg ikke primært ute etter noen opprivende "krangel", men vil gjerne være med på en diskusjon rundt temaet, om det frister.

Anne Mette

26.01.2012 kl.20:54

?:

Selvsagt. Jeg går med på en diskusjon jeg.

Men , du må prøve å forstå hvordan vi med Fm / Me opplever det når noen som ikke har det selv kommer med spydige kommentarer. Det skal så lite til før vi blir såret da vi bruker all vår energi på å kjempe en kamp for en bedre hverdag. Vi bruker all vår energi på å fungere som normalt i hverdagen , og vi bruker energi vi ikke en gang har.

Jeg har valgt å legge frem de dårlige sidene med FM (det finnes jo forsovidt ingen bra sider) , og jeg har valgt å fortelle hvordan jeg opplever de dårlige dagene og periodene. Men så har jeg også spesialisterklæringer som sier at jeg er av de hardest rammet av denne sykdommen.

?

26.01.2012 kl.21:06

Skjønner den..

Men fra min side har det aldri vært meningen med noen spydig kommentar. Likevel blir jeg med en gang uthengt for å være en ignorant og uvitende person.

Siste rapporten jeg las om LP kunne jo fremvise resultat med 8 av 12 personer, mens her blir den slaktet.

Har selv vurdert å melde meg på et slikt kurs, å da er det jo litt små-sårende å lese en så brutal slakt av metoden, fra noen som ikke har prøvd den. Om metoden var noe du hadde prøvd vil jeg godtatt en totalslakt av den. Har snakket med to personer som har vært gjennom den, og de er fulle av lovord. En blir ikke frisk, men lærer seg bedre måter å takle sykdommen på, sa ene av dem, å han hadde ikke tvilt på å anbefale den.

Selv prøver jeg å finne info fra noen som faktisk har førstehåndskjennskap til metoden, å ikke synsere. Så viss du kjenner noen bloggere som har testa den ut, vil jeg gjerne komme i kontakt med dem.

Anne Mette

26.01.2012 kl.21:18

?:

Det var ikke jeg som hang deg ut som en ignorant og uvitende person. Jeg kan ikke stå for det de skrev. Men jeg forstår dem.

Det kan godt hende at LP fungerer for dem som har andre diagnoser enn FM og ME . Jeg har heller valgt å bruke rehabiliteringsopphold på 4 uker da jeg kan få mer ut av det enn et kurs på 3 dager som jeg aldri ville hatt råd til å ta.

Men vi er alle forskjellige her i verden.

Jeg vet om personer som har prøvd LP , og en av dem er fmnytt.wordpress.com . Kontakt henne og spør om hun vet om flere som har prøvd det og som blogger.

Fra min side så har jeg hørt alt for mye negativt om LP til at det noen gang kommer til å bli aktuelt å prøve det. Jeg har også venner som ville nektet meg det dersom jeg tenkte på å si ja.

Linn

26.01.2012 kl.22:19

Hadde man klart å tenke seg frisk (eller lure kroppen til å tro at man ikke er syk) så hadde jeg vært frisk for lenge siden.. Jeg har "nekta" kroppen å være dårlig i mange år, fordi jeg var jo alt for ung til å ha det slik.. Da var jeg bare 18-20. Dro på jobb uansett, øste inn med smertestillende, og rett hjem for å sove seg opp til neste arbeidsdag. Slik holdt jeg på, altfor lenge. Resultat: Mye værre tilstand i en alder av 24 unge år, en kropp som ikke tåler smertestillende lengre. Knapt nok paracet, helt vanlig paracet...

Jeg er ikke direkte positiv til LP selv, men for all del; Har man råd (fra både pengebok og helse) så gjør man da virkelig som man vil. Men etter å ha lest andres innlegg og fått høre erfaringer med det, så er jeg sikker i min sjel. JEG kommer ikke til å ta den sjansen, for hva HVIS jeg faktisk blir værre? Jeg er jo fortsatt ung, men vil jeg ta den sjansen når det har vært så mye negativt om dette?.. (Og desverre kommer ikke dette negative opp hvis man spør noen som driver med LP..merkelig..)

Jeg skjønner veldig godt de som ikke vil, det er innmari dyrt og følger ingen garantier med.

Det finnes andre måter å lære seg å leve med sykdom (da snakker jeg sykdom generellt), som rehabiliteringsopphold over tid f.eks. Da får man muligheten til å la det synke inn, man får tid til å lære seg litt mer om den kroppen man er nødt til å leve sammen med. :)

Anne Mette, en utrolig god blogg og et viktig tema:) *stor klem*

Anne Mette

26.01.2012 kl.22:26

Linn:

Jeg er helt enig med deg Linn. Hadde man kunne tenke seg frisk så hadde jeg vært frisk for lenge siden. Jeg har gjort alt jeg kan og mer til for å unngå å være syk , men som du skriver , så ender det opp med at jeg blir dårligere. Jeg blir immun mot mer og mer smertestillende noe som igjen tilsier at jeg må ta enda høgre doser for at de i det hele tatt skal fungere og jeg skal få den gleden av å ha såpass lite smerter at jeg faktisk kan gjøre noe.

Jeg er mye mer positiv til et rehabiliteringsopphold enn til et LP kurs. Jeg har selv vært på et rehabiliteringsopphold allerede og jeg vet hvor mye informasjon som ble gitt der. Oppholdet varte 4 uker og er det noen som sliter med kronisk sykdom og som kan ha utbytte av et slikt opphold så vil jeg tilby det gladelig.

Tusen takk for at du liker bloggen min. Det gir meg motivasjon til å fortsette.

Anette

26.01.2012 kl.22:37

"Jeg har hverken ME eller FM, men jeg har en annen "livstilssykdom"."

Siden når ble ME/FM en livsstilssykdom?

Linn

26.01.2012 kl.22:38

..og når det gjelder LP-kurset.. Her kan du lese om en 13 år gammel gutt som forsøkte selvmord etter LP-kurs.

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7891470

Anette

26.01.2012 kl.22:42

anbefaler deg å lese dette:

http://www.nifab.no/aktuelt/nifab/nafkam_varsler_helsemyndighetene_om_lightning_process

Tore

26.01.2012 kl.23:01

Jeg synes ? sitt spørsmål er greit å gi et skikkelig svar på, og da er det vel 2 ting som hun/han spør spesiellt etter. 1)Hvor mange blir friske av Lightning process? og 2) Hvordan kan man bli dårligere? Som svar på 1) vil jeg si at de som står frem og forteller at de er blitt friske har en sykdom med depresjon i bunnen, altså de er utbrent eller deprimert. Da er det mulig å få alvorlige symptomer og også mulig å tenke seg frisk. Det er mange som har prøvd metoden uten å bli frisk, faktisk flere enn de som har blitt frisk, og jeg har snakket med veldig mange etterhvert. At kursholdere står frem med statisikker som sier noe annet viser først og fremst at de ikke tar sin oppgave som behandler alvorlig, det er penger det handler om. Kanskje ikke så rart at LP er dyrere i Norge enn i Storbritania.

Spørsmål 2) er også like enkelt som alvorlig, de som tar kurset har blitt bedt om å presse seg og ignorere sine symptomer. Her har vi altså god effekt hos deprimerte/utbrente men de med infeksjoner kan få en alvorlig forverring av sykdommen, i noen tilfeller permanent. Så min anbefaling er å tenke gjennom om du ser mest mulig positivt på situasjonen, slik at du bruker minst mulig energi på å bryte deg selv ned psykisk. Hvis du kan svare ja på det bør du være varsom med å presse deg lenger enn du allerede gjør. Hvis du derimot kjenner etter hele tiden hvor syk du er kan en fornuftig LP-instruktør hjelpe deg å få mer ut av livet tross kronisk sykdom. Å bli frisk fra fysisk sykdom ved hjelp av LP skjer ikke, hvis noen opplever det ber jeg om at de tar kontakt, jeg har lett lenge, jeg finner ingen, og saken er svært viktig for meg.

Vennlig hilsen Tore Nicolai Fjelldal tlf. 48265317 torenfje@online.no

Skriv noen ord

hits