Lightning process - Burde det være forbudt ?

    - Dato:
  • 08.12.2011
  • - Klokken:
  • 18:43
  • - Kategori:
  • Min Mening
  • - Hilsener: 0

Den siste tiden har det vært mye snakk om ME i alle medier. Og like mye snakk har det vært om Lightning Process. Et behandlingstilbud som mange påstår skal hjelpe både de som har ME og de som har Fibromyalgi. Men bak lyset er det mye som foregår som aldri kommer frem i lyset.
Jeg kan heldigvis si at jeg aldri har blitt tilbudt den behandlingen og jeg kommer til å takke blankt nei dersom jeg får spørsmål om å prøve det noen gang. For det finnes mange flere av dem som har blitt ødelagt av det enn de som har blitt bedre av det.

Blant annet så kan dere bare trykke HER for å lese en historie av en person som fikk livet ødelagt etter en slik behandling.Jeg anbefaler dere også om å trykke HER og lese historier om personer sin erfaring med LP.

I den siste utgaven av Fibromyalgi Bladet så var det skrevet mange sider om akkurat Lightning process. Et behandlingstilbud jeg mener burde vært forbudt. I bladet så står det at behandlingen hjelper på immunsystemet , muskelsystemet , fordøyelsessystemet og nervesystemet. Med andre ord så skal det vel hjelpe på hele kroppen.
Jeg for min del hadde aldri hørt om denne behandlingen før jeg ble medlem i Doktor God - Fibromyalgi / ME selvhjelpsgruppe på facebook. En gruppe hvor mange med både ME og FM får mye hjelp og glede i hverdagen.

Men det jeg skrev om nå var artikkelen i Fibromyalgi bladet. En artikkel hvor en del personer har uttalt seg. Og allerede her synes jeg at Fibromyalgi forbundet har gjort en feil. De har nemlig fått personer som HAR kunnskap om denne behandlingen til å uttale seg isteden for å blande det og også få personer som har blitt behandlet til å uttalte seg. Altså , jeg sier ikke at ALLE blir dårlig av denne type behandling , der er helt sikkert noen som også blir bedre av det. Men der er så alt for alt for mye man ikke vet om Lightning Process.

De som har uttalt seg i bladet er :
Lars Kvikstad , som er instruktør i denne behandlingen (det er forsovidt han som har skrevet hele artikkelen også ) To professorer ved Haukeland Sykehus.
Seksjonslege / Overlege Barbara Baumgarten-Austreim ved Oslo Universitetssykehus
Live Landmark , enda en istruktør

Der er også flere , men jeg velger å ikke si flere. Blant annet Live Landmark har fått mye hets den siste tiden fra personer med både FM og ME.
Personer med de sykdommene kjemper nå en hard og lang kamp for å få en behandling som fungerer og som gjør oss bedre. Slik det er nå så er vi så alt for mange som går uten noe behandling fordi det rett og slett ikke finnes noe behandling for oss.

Og siden vi er så mange som går uten behandling, så vil vi gjerne få frem i lyset det som er om sykdommene.
Siden jeg for min del ikke har så mye erfaring om LP ,så velger jeg nå å ikke uttale meg mer. Det eneste jeg har å si er at Fibromyalgi forbundet burde har vinklet saken på en helt annen måte!

Og heretter så håper jeg på nye behandlingsmetoder for oss med Fibromyalgi og for de med ME.

  
Ingen hilsener

Skriv noen ord

hits