De første dagene

    - Dato:
  • 19.08.2011
  • - Klokken:
  • 23:18
  • - Kategori:
  • Utdanning
  • - Hilsener: 8

Da er de to første dagene i et nytt skoleår over. Og jeg kan si at det er helg. Det kommer til å ta tid å bli vant til det her. Bli vant til en så stor skole , at jeg plutselig er eldst i klassen , at jeg ikke kjenner noen og føler meg totalt malplassert. Men jeg er der for å lære. For å få en utdanning. Igår fikk vi utdelt timeplanen og jeg er superfornøyd. Det gjør det mye enklere for meg å klare skolen når den er satt opp slik den er. Jeg merker godt på kroppen at det har blitt mye informasjon desse to dagene. Jeg merker det godt på hodet at jeg er sliten , jeg merker det på kroppen. Enda vanskeligere er det kanskje at jeg ikke får sagt ifra til noen enda at jeg har fibro. Jeg får ikke forklart noen hvordan det er , hvorfor jeg er slik jeg er. Jeg synes vi må komme litt lenger inn i skoleåret før jeg gjør det. Men Tirsdag skal jeg snakke med læreren , så da får iallefall hun beskjed. Noe som kanskje gjør det litt enklere.

Jeg er fortsatt skeptisk på om jeg kommer til å klare det her , men likevel så velger jeg å se optimistisk på det og tro at jeg kommer til å klare det.


Jeg har på den siden HER , funnet et ordtak som Nelson Mandela sa en gang. Noe jeg synes passer bra med tanke på hva innlegget handler om.

 

"Utdanning er det viktigste våpen hvis vi vil oppnå forandring i verden."


Logoen til skolen jeg går på. Bildet er lånt fra Google.
8 kommentarer

Siljekm-

20.08.2011 kl.01:00

sv; jaja , den er vel bra den også :-) selv om det er utrolig digg med rabbatter <3

Camilla

20.08.2011 kl.01:44

Tror det er en god ide å la lærerne at du far fibromyalgi. Spesielt gymlærere (om du har gym, såklart).

Ifølge min mormor (som også har fibromyalgi) skal der finnes en diet som gjør at smertene blir mye svakere. Vet desverre lite om denne om hva denne dietten inneholder, men det er jo kanskje noe som kunne vært interesant å finne ut av? :)

scorsese86

20.08.2011 kl.14:57

Det er helt klart det er lett å tenke på det negative, men så bra du prøver å være optimist:) Vet du hva, om du føler at de dystre tankene kommer, så får du bare tenke på sangen "Optimist" da:)

Har du snakket med lærere om sykdommen?

Jeg er selv i en ny klasse i år, og merker det er utrolig slitsomt, men det er det alltid i begynnelsen.

Lykke til:)

aligtini

20.08.2011 kl.15:19

Svar: Det var ikke akkurat en kur, men mer en diett. Som jeg sa, så var det min mormor som snakket om dette, og hun sa at hun hadde hørt om mennesker som hadde hatt stor virkning av det. Ironisk nok, så bruker ikke min mormor denne dietten.

Lene

20.08.2011 kl.23:47

Går du påbygg på latinskulen? :)

Anne Mette

20.08.2011 kl.23:51

Lene:

Nei , går Medie og Kommunikasjon på Volsdalsberga :)

Eldeen

21.08.2011 kl.10:47

Så bra at du har vært heldig med timeplanen din! Håper skoleåret blir bra. :)

SV: Åååh, så kjedelig at du har så mye smerter om natta at det er vanskelig å sove. Jeg våkner også mye om natta, men som regel er det fordi jeg sover så lett, fordi jeg må på do eller slike ting. I dårlige perioder kan jeg våkne av smerter også, men hvis jeg først greier å sovne, så pleier smertene å roe seg litt, heldigvis. Jeg håper Neurontin fungerer bra for deg, og at den ikke gir bivirkninger. :)

Jeg vil anbefale deg å snakke med skolen om utfordringene dine med en gang du begynner der. Selv om de har fått tilsendt brosjyre, er det ikke sikkert at de har lest den eller at de veit så mye om hva det innebærer å ha fibromyalgi. I tillegg er det jo så individuelt fra person til person hva en tåler og ikke, og hvor dårlig en er, så det er greit at de som er rundt deg får vite mest mulig, slik at du får forståelse og tilrettelegging fra dag en. Når du allerede er utslitt, er det gjerne for seint... Men det veit du nok alt om, siden du allerede har gått hjemme et år.

Ja, heldigvis får vi erfaringer av utfordringene vi møter, så det er jo ikke baaare negativt - men jeg skulle nok heller ønske at jeg var frisk hadde litt færre erfaringer, hehehe. ;) Jeg veit ikke helt hvilken utdanning jeg vil ha enda, og det kan nok bli en stund til jeg er frisk nok til å begynne med noe så krevende, men når tiden er inne tror jeg nok det blir noe innen mat og helse. :) Kunne tenke meg å drive med kurs og veiledning innenfor kosthold. :)

A.J.C

21.08.2011 kl.11:15

sv. jeg har ikke fått noen mail enda? Gidder du å sende en ny mail? bare vidresend den til

ajc@live.no

Jeg kan ikke se jeg har fått noen mail, så må bare beklage! Jeg gjør det med en gang vist du sender det nå ! :)

Skriv noen ord

hits