Flomfast på Otta

    - Dato:
  • 12.06.2011
  • - Klokken:
  • 21:16
  • - Kategori:
  • Hverdagen
  • - Hilsener: 1

Torsdag pakket jeg noen ting og dro hjemover rett etter programmet var ferdig. Det var utrolig rart å skulle si ha det til de som avsluttet oppholdet på Fredag. Vi har jo hatt så mange koselige stunder ilag og hele oppholdet ble avsluttet med en utrolig koselig tur sammen på en av seterene som er her. Mange bilder ble tatt. Deriblant mange gruppebilder. Så da har jeg heldigvis noe å se tilbake på. 
Når jeg kom hjem på Torsdag så var det å pakke ut mine ting , pakke våre ting , rydde litt hjemme før vi dro ned til Svigermor med Manny. Siden de skulle passe han når vi var borte. Vi dro også for å rydde litt i verkstedet og for å fiske. Fisken bet som bare det og tilslutt så endte vi opp med 13 makreller pluss noen andre som vi kastet ut igjen. Så nok fisk fikk vi iallefall. Koselig var det også.

Fredagsmorgenen så satte vi oss i bilen for å kjøre mot Trondheim. Min elskede fant ut at vi skulle kjøre over Strynefjellet , så da gjorde vi det. Så klart så havnet vi midt opp i flommen som vi ikke hadde hørt noe om. Det å se det i virkeligheten var helt sykt. Det kan virkelig ikke beskrives. Nok en gang fikk jeg bekreftet hvor mektig naturen er. De små elvene var plutselig innsjøer. Hus , hytter , fjøser og campingvogner var under vann. Rundballer fløt rundt. For ikke å snakke om alle markene som var fulle i vann. Alle elvene som fløt over E6'en. Det var virkelig sykt. Så da måtte vi ta første natten på Otta siden E6'en var stengt nordover. Der fikk vi se parkeringsplasser som var overfylt med vann. Hotellet var stappfult. Vi fikk se alle de evakuerte. Det var virkelig sykt. Jeg har bare ikke ord for å beskrive det.

Lørdag kom vi oss iallefall til Trondheim. Men siden E6'en fortsatt var stengt så måtte vi tilbake til Vågå og over et fjell der. Da kom vi ned på Lesja. Der ble det jo mye styr med å finne en vei som førte opp på hovedveien , noe som ikke var så enkelt siden alle veiene vi fant var stengt på grunn av flommen. Der fikk vi også se landbruksutstyr som stod under vann. Veier som var forsvunnet. Vi kom oss iallefall opp på hovedveien og begynte veien videre nordover. På Dovre såg vi rester av det store raset som hadde gått. Jeg sitter virkelig igjen med så mange inntrykk etter helgen. Jeg finner nesten ikke ord for å kunne beskrive alt jeg har sett.
Men vi kom oss iallefall til Trondheim. Frem til hotellet vi hadde bestilt. Et hotell som forresten var utrolig fint. Og som virkelig anbefales til alle. Rica Hell Hotell. Vi fikk slappet av og koset oss sammen hele kvelden før vi idag var klar til å kjøre hjemover igjen. Neste helg går turen til København.

 

Jeg glemte såklart kameraet mitt i bilen , så da får dere vente med bilder til jeg kommer hjem.  Beklager. 

En hilsen :)

Katrine Stensland

12.06.2011 kl.21:38

Da er det mitt hjemsted Lesja, og mitt arbeidssted Otta du har hilst på... nokså ville tilstander her nå... Brukte sju timer hjem fra jobb på fredag, og lurer nå på hvordan jeg skal komme meg sørover igjen på tirsdag. Elevene mine legger ut bilder av at de padler rundt i gatene og på parkeringsplassene på Otta...

Skriv noen ord

hits