Dag 5 på rehabilitering

    - Dato:
  • 25.05.2011
  • - Klokken:
  • 18:35
  • - Kategori:
  • Rehabilitering
  • - Hilsener: 0

Dagens timeplan : 

 

09.00 - 10.00 : Bassengtrening
11.00 - 12.00 : Smertefysiologi
13.00 - 14.00 : Kondisjon

Det var rart å være med på bassengtreningen igjen , og ikke minst så var det slitsomt. Jeg kunne aldri ha forestilt meg at bassengtrening skulle være så hardt som det faktisk er. Og siden vannet er oppvarmet så er det ikke før etter treningen jeg kjenner hvor slitsomt det faktisk er.

Smertefysiologien var så som så. Det er rart å skulle sitte på "skolebenken" igjen. Det er rart å skulle følge med å lære noe nytt. Idag var det nok ekstra vanskelig siden jeg har en ganske tung dag. Jeg er stiv i hoftene , i venstre kneet , i ryggen. Smertene er enorme. Og for første gang på lenge har jeg måttet tatt medisin på dagtid. Bare for å kunne klare å fungere.

Kondisjonen gruet jeg meg til på forhånd og det ble som jeg trudde. Det var forferdelig slitsomt og tungt og det ødela meg. Det ga meg så mye smerter. Enkelte av øvelsene klarte jeg å gjøre , men de resulterte jo så klart i smerter. Så hva jeg kommer til å gjøre på kondisjonstreningene fremover gjenstår å se.

Med tanke på hvordan formen er idag så hadde jeg ingen forhåpninger om å klare å trene. Zumba'en som skal være klokken 20 trodde jeg ikke at jeg skulle få være med på. Jeg såg for meg dagens runde på trimrommet forsvinne rett foran meg uten at jeg kunne gjøre noe. Men jeg kjenner det så godt på kroppen at den allerede er blitt vant til å trene hver dag. Jeg la meg ned på sengen og sov en liten stund. Bare for å kunne få litt mer energi. Heldigvis så var medisinen begynt å fungere da jeg våknet så jeg klarte å gå meg en tur på butikken for å kjøpe noe jeg kunne spise til middag. Her var det nemlig Baccalao til middag og det klarer jeg meg veldig fint uten. Så jeg kom meg bort på butikken og tilbake. Fikk låne en bok med ei anna på gruppen og den er jeg allerede ferdig med. (Det kommer et innlegg om den boken senere). Så kjente jeg at medisinen fungerte mer og mer. Jeg ville trene. Jeg presset meg selv opp av sengen , på med treningsklær og joggesko , fylle vann på flasken og traske bortover gangen mot treningsrommet. Når jeg endelig fikk begynt så gjorde det godt. Jeg hadde hele rommet for meg selv og kunne skru opp musikken og bare forsvinne i min egen verden. Men treningsøkten ble ikke slik som de andre har vært. Jeg hadde ikke like mye energi og krefter til å gjennomføre tingene. Men jeg presset meg selv nok til å gå igjennom øvelsene jeg har fått fra fysioterapeuten pluss de andre øvelsene jeg liker så godt.

Så her kommer dagens treningsøkt :

Gåtur - 30 minutt .
Ergometersykkel - 20 minutt - 8km.
Tredemølle - 20 minutt
Fraspark med beina - 60 kg - 30 ganger x 2. (altså tre serier x 10 . En på begynnelsen av økten og en på slutten )
Styrke bakre lårmuskler - 5 kg - 30 ganger
Balansebrett
Forskjellige vekt øvelser
Romaskin - 5 minutt - 800 meter.  

Så litt trening har det blitt. Og flere poeng har kommet på aktivitetsplanen. Jeg er allerede på bronsemedaljen , men jeg går for gull. 
Senere så skal jeg prøve meg på Zumba igjen. Tror det skal bli gøy.  

Ingen hilsener

Skriv noen ord

hits