18 år og avholds

    - Dato:
  • 20.06.2010
  • - Klokken:
  • 21:23
  • - Kategori:
  • Tanker
  • - Hilsener: 3
Det er ikke ofte man hører om ungdommer som er avholds. Men de finnes. Jeg vil si at jeg er et eksempel på det.

Jeg tipper at mange av mine bekjenter ler når de leser det her, fordi de rett og slett ikke tror på meg. Men det er sant. Ja, jeg har drukket alkohol tidligere, og jeg har hatt mine grøftefyller slik som de fleste ungdommer på landet. Men det er over. Alkohol frister ikke. Jeg har ikke lyst på noe som helst med alkohol i. Og jeg blir dårlig bare jeg kjenner lukten av alkohol. Vel, man kan vel si det på en annen måte. Jeg er ikke noen fan av alkohol. Jeg liker det ikke i det hele tatt. Men selv om jeg ikke drikker, så betyr jo ikke det at andre ikke kan gjøre det. Mine venner kan drikke dersom de vil det. Men de får ikke meg til å gjøre det.

Noen lurer kanskje på hva det er som har gjort at jeg plutselig har blitt avholds. Jeg skulle ønske jeg hadde et svar på det selv. Jeg har bare et halvferdig svar, et svar som ikke er skikkelig..
De siste gangene jeg har smakt alkohol så har jeg blitt dårlig. Jeg har tatt en slurk av hva det enn var jeg stappet i meg av alkhol, og jeg ble dårlig. Jeg kunne spy rett etterpå , og jeg var dårlig i flere timer. Siden det ble sånn hver gang jeg smakte alkohol, så fristet det ikke lenger. Det smakte rett og slett ikke godt lenger. Derfor bestemte jeg meg for at jeg har det bedre uten. Jeg har det bedre med å ikke smake alkohol , enn å bli dårlig å vere en festbrems hver gang jeg drar ut.

Ja, jeg har vert ute siden jeg bestemte meg for dette. Men det har ikke vert gøy. Jeg har hatt det gøyere hjemme sammen med familien min, enn å vere ute å se 15-16 åringene ligge i grøften å spy fordi de er dårlige og ikke har lært seg hvor mye alkohol de tåler. Ja, der jeg kommer ifra så slipper man inn på dans og fester når man er 15 år. Idiotisk mener noen, helt greit mener andre. Jeg stiller meg nøytral. For ungdommene kommer seg ut, de får vere sosiale, og de får vere en plass hvor de blir passet på av vaktene. De blir passet på av vakter som kjenner dem , som vet hvem de er og hvor de bor. Jeg vet selv at da jeg var 15 år og låg i en grøft å spydde, nettopp på grunn av det samme, så var ikke jeg noe glad for at de viste hvem jeg var og hvor jeg bodde. Nå idag , 4-5 år senere , så ser jeg hvor bra det var. Hvor positivt det var at de kjente meg.

Men hvorfor skriver jeg det her på bloggen ?
Oppmerksomhet ? Nei..
Jeg prøver ikke å bevise noe ved å skrive det inlegget her. Kanskje er det for å minne meg selv på hvorfor mitt forhold til alkohol har blitt som det har. Kanskje for å forklare til mine venner hvorfor jeg ikke lenger drikker. Slik at de ikke tror det er noe annet. Slik at de ikke ser meg som kjedelig. Nei, jeg er fortsatt den samme Anne-Mette. Jeg har bare fått et nytt syn på livet. Jeg har innsett hva som er viktig. Hva som betyr noe for meg og mitt liv. Jeg har ikke lenger behov for å dra ut hver helg, eller drikke meg full hver helg bare fordi det er gøy. For meg er ikke det noe liv.

Ja, jeg er 18 år. Jeg har en omgangskrets der alkohol er vanlig hver helg. De fleste av mine venner drikker seg full hver eneste helg. Det er som om de bare må ?  Det ser slik ut for meg iallefall.
Okei, kanskje mener noen av dem at mitt syn på alkohol er absurd. At det er helt feil. Men de forstår ikke hvordan det er. De forstår ikke hvordan det er å plutselig ikke kunne drikke alkohol. Hvordan det er å ta en slurk for så å vere dårlig i flere timer. De forstår det ikke. Jeg forlanger ikke at de skal forstå det heller siden de ikke har det slik selv. Jeg mener folk må oppleve det for å kunne forstå det. For å kunne forstå hvordan det er å ikke kunne drikke. Men, jeg har det bedre uten alkohol. På søndagene når mine venner våkner i bakrus. Så kan jeg våkne å vere utkvilt. Det er en mye bedre følelse å våkne utkvilt enn å våkne i bakrus. Og jeg liker det slik.

Jeg har enda ikke møtt noen som har samme syn på alkohol som meg. Jeg har enda ikke møtt noen på 18 år, som har blitt avholds fordi de blir dårlige av  en slurk. Hittil kjenner jeg bare meg selv. Men jeg gleder meg til den dagen jeg møter noen som har opplevd det samme.
3 kommentarer

John

20.06.2010 kl.23:37

Du e sammen me en so he omtrent samme syne på alkohol som deg å det veit du;) e ikkje den som drikk mest ej heller so å ej e 24 år! greit...du hørte litt av kvart på lørdag, men det va før en blei sjuk! so ja.....du e fullt forstått elskling....ikkje tvil på det:) du e forstått å godtatt:)

Anne Mette

21.06.2010 kl.15:00

John: Ja kjære, jeg vet.. Du er ikke av dem som drikker mest , og det jeg hørte på Lørdag bryr meg ikke. Altså, det er din fortid, og du kan jo få lov å drikke så mye du vil selv om du er sammen med meg vet du :)

Og jeg vet du forstår meg, jeg vet du godtar det. Men det jeg mente i innlegget var de vennene jeg har hjemme. Det er de som ikke kommer til å forstå meg. Men, de får gjøre som de vil. Jeg bor jo ikke der lenger..

John

23.06.2010 kl.20:03

Du he tydeligvis hatt godt av å flytte da;)

Skriv noen ord

hits