Hvordan kan menneske være så fæle mot hverandre ?

    - Dato:
  • 22.02.2010
  • - Klokken:
  • 19:35
  • - Kategori:
  • Tanker
  • - Hilsener: 7
Ja, det gjør vondt inni meg når jeg ser over bildene som ble tatt da skolen var på tur til Birkenau og Auschwitz.
Det gjør vondt å tenke på at vi mennesker kan vere så fæle mot hverandre. At vi kan torturere og drepe noen på en slik måte som Tyskerne gjorde mot Jødene. Og det bare fordi de var Jøder!
Hvordan går det an å vere så fæl ?

Jeg har mange bilder fra da vi var der, og det er ofte jeg går inn på mappen for å se over bildene. Hva som får meg til å gå inn på mappen i første omgang vet jeg ikke, men det gjør vondt å se bildene som er der.

Jeg glemmer aldri den dagen vi var der. Da vi gikk inni rommene hvor de hadde sko,klær, hår og andre ting fra fangene som hadde vert der i Auschwitz.
Jeg gikk der med tårer i øyenene, men klarte heller ikke lavær å se. Jeg gikk sakte forbi, og streifet et blikk over alt som var der. På vei ut av rommet så jeg det. En av guttene på skolen. Han hadde ikke en gang klart å gå inn i rommet. Han satt i trappen utenfor og tårene bare trillet.
Det som derimot var verst for meg var å se torturkammerene, krematoriene , og ikke minst den veggen hvor de hentrettet alle fangene.
Jeg klarte ikke å gå inn på området hvor den veggen var, på samme måte som han på skolen ikke klarte å gå inn i rommet hvor klærne og alle tingene var. Jeg klarte ikke å se på veggen, jeg måtte snu ryggen til.

Når jeg sier at det var en av de tøffeste dagene i mitt liv, så mener jeg det virkelig.

Når vi skulle på skoletur og jeg fikk høre at vi skulle innom Birkenau og Auschwitz, så ante jeg ikke at det kom til å bli så tøft. Så klart ante det meg at det ville bli tøft, men at det skulle bli så inderlig tøft, det ante jeg ikke. Hele dagen hadde jeg en merkelig følelse inni meg, hele dagen hadde jeg tårer i øynene, hele dagen trillet de tårene ned kinnene mine. Den dagen fikk jeg et stort innblikk i hvordan ting var den tiden Auschwitz og Birkenau var fungerende steder. Den dagen fikk jeg et innblikk i hvor fæle Tyskerne var mot Jødene.

Før jeg dro på den skoleturen prøvde jeg så godt jeg kunne å forberede meg på det jeg kom til å se da jeg entret porten til Auschwitz, men det var umulig. Det er noe som er umulig å forberede seg til.Sovestallen i Birkenau. Her hadde ikke fangene en seng hver, de var mange flere i en seng.
'
Birkenau. Togstasjonen hvor togene med alle fangene kom inn.


I utsiktstårnet i Birkenau. Bildet er tatt den ene veien , og man ser ikke enden på leiren. Slik var det alle veiene. Uansett hvor jeg såg, så såg jeg ikke enden på leiren. Noen som kan forestille seg hvor stort der faktisk er ? Hvor mange jøder som fikk sine siste dager der ? Hvor mange jøder som fikk et alt for kort liv der ?
Minnesmerke i Birkenau.


7 kommentarer

Jalla & Ulla <3

22.02.2010 kl.19:37

Kjempe fin blogg du har, stå på! :)
Meld deg på BLOGG vs BLOGG på bloggen vår! :D

Rebecca & Tinka

22.02.2010 kl.19:38

Jeg har så sykt lyst til å dra dit! Tror jeg skal dit i tiende.

Likte designet^^ <3

Gi en kommentar tilbake på photoshooten min ?

http://wangster.blogg.no/1266852877_photoshooooooot.html

Sang & livet !

22.02.2010 kl.19:39

Er syk :( har hatt en for ferdelig dag i dag .. måtte ta 3 blod prøver har vondi armen nå , eg hater sprøyter .. liker du sprøyter ?

- Rachel fra MGP jr .

Rebecca & Tinka

22.02.2010 kl.20:02

SV: Ja, jeg vet.

<3 Martin tk

22.02.2010 kl.22:26

Sv: hehe, nei jeg er i KJØDE faktisk, ligger i namnet, ØDE! haha :D

Chanett

23.02.2010 kl.09:41

Oii! Psyko fin blogg. Trur du har fått en ny leser her!Du virker skikkelig søt!

www.chaanett.blogg.no

Lizbeth Osnes

23.02.2010 kl.18:04

Helt enig med deg :p

Har ikke sett Vampire Diaries selv en gang, haha, jeg har fått det for meg at det er skummelt :p Så jeg tørr ikke å se det alene, og det er fremdeles NI dager til jeg får min kjære tilbake :p

Skriv noen ord

hits